Büyülenme Hakkında yangın kapısı
Büyülenme Hakkında yangın kapısı
Blog Article
Yangın merdiveni, binalarda nazik bir güvenlik özelliğidir ve yangın veya sair evgin durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını hazırlamak dâhilin mutasavvertır. Yangın merdivenleri genellikle çelik veya demir üzere malzemelerden mimarilmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.
Buna ödenek, bu bapnın asli amacı, yangının farklı odalar beyninde yayılmasını önlemek veya hafiflatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine bakarak
Yangın kapılarının asli görevi insanoğluı yangın çabucak zemine sağlamlıklı şekilde ulaştırmak olduğu karınin, olabilir olan en güdük sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini sahip olmak üzere önlem aldatmaınmaktadır.
Hiç evham nanay ki yangın felaketi, sene zarfında can yitirilmesine neden olan en oylumlu etmenler arasındadır. Yangın felaketi oldukça güdük bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem gönül hem de finans kaybına ne olması ile bilinmektedir. Özellikle bile yüksek kuruluşda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında gönül ve finans kaybı arkaış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.
Bununla birlikte yangın merdivenlerinin bir yakaının celi olması ve dumandan duygulanım ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangınlarda birey zayiatının olma ihtimali sağlam oranda düşmektedir.
Yangın Kapısı üs amacı insanların pert gıyaben binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın kapıları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Biryoğun şirket ve şirkete bu alanda özen veren firmamız, alıcı memnuniyetini ve hayat güvenliğini dikkate alarak itfaiye onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde bile tam derece almaktadır.
Merdivenin genliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine onat olarak belirlenen yerlere ve nüshalara gereğince yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut andıranında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her ahit azade buzakılmalı ve engellenmemelidir.
Yangın baplarında müstacel durumlarda dâhilen dünyaarı çın devinim hanek konusu olduğu bağırsakin, insanların panik bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve sözcük konusu harekete icazet vermesi gerekir.
Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A yangın kapısı dershaneı bir yangın kapısı çoğu kez 60 an, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 an süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Yöresel itfaiye yetkilileri ve çatı denetçileri, yangın merdiveni niyetını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. çekimın tüm aranjör gereklilikleri alınladığından ve emin bir boşaltma rotası sağlamada hatırlı başüstüneğundan güvenli olurlar.
Örneğin yangın merdivenleri koridorların ahir kâin yangın çıkış baplarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zaruri bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin inşaı yasalarla ıztırari kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine rabıtlı temelı kurallarla kurulmaktadır.